Home > De energiemarkt > Begrippen > Complexbepaling

Complexbepaling

De energiebelasting wordt per aansluiting berekend op basis van de afgenomen hoeveelheid energie. Indien u meerdere elektriciteits- of gasaansluitingen heeft, maar wanneer u afzonderlijk energiebelasting betaald, kan het zo zijn dat er aansluitingen geclusterd kunnen worden. Zo betaalt u slechts één keer energiebelasting en dit kan resulteren in een forse daling op uw energiekosten.

Wanneer kan ik mijn aansluitingen clusteren?Als uw aansluitingen binnen één WOZ-object liggen, geldt voor de energiebelasting dat dit wordt gezien als één aansluiting. U hoeft in dat geval slechts eenmalig de duurdere energiebelastingschijven te doorlopen, in plaats van dat u dit afzonderlijk doet. Lees meer over de complexbepaling op onze blog.

Weet u niet zeker of uw aansluitingen in aanmerking komen voor clustering, dan helpen wij u graag verder om dit uit te zoeken. Op voorhand worden aansluitingen namelijk niet automatisch geclusterd, u moet hier zelf gehoor aan geven. Neem daarom gerust contact met ons op en een van onze medewerkers zal u te woord staan.

Bereken wat u kan besparen

Binnen 1 minuut een vrijblijvende offerte voor uw bedrijf.

Bereken

Neem gerust contact met ons op.

We staan 24 uur per dag, 7 dagen in de week voor u klaar.

Direct contact opnemen