Home > De energiemarkt > Begrippen > Gecontracteerd transportvermogen elektra

Gecontracteerd transportvermogen elektra

Het gecontracteerd transport vermogen is een afspraak over het maximale vermogen aan elektriciteit dat u verwacht te verbruiken op een specifiek moment. De netbeheerder reserveert het maximale vermogen voor uw bedrijf op het elektriciteitsnet.

De tarieven die netbeheerders factureren voor het gecontracteerd vermogen moeten voldoen aan de tarievencodes of de tariefstructuren opgesteld door Autoriteit Consument & Markt.

  • E3: elektrisch. Bedrijven met een aansluiting van 3x25 Ampère t/m 3x80 Ampère zonder een continumeting volgens de meetcode.

  • E3A: bedrijven met een bedrijfstijd van 2.000 uur of kleiner.

  • E3B: bedrijven met een bedrijfstijd tussen de 2.000 – 3.000 uur.

  • E3C: bedrijven met een bedrijfstijd tussen de 3.000 – 5.000 uur.

  • E3D: bedrijven met een bedrijfstijd van 5.000 uur of meer.Telemetrie houdt in dat het elektriciteitsverbruik op afstand gemeten wordt door het meetbedrijf en doorgegeven wordt aan VanHelder® en de netbeheerder.

Overschrijding van uw gecontracteerd transportvermogenMogelijk verbruikt uw bedrijf meer vermogen dan gecontracteerd is. Uw netbeheerder telt dan voortaan dit extra vermogen op bij uw gecontracteerd vermogen en brengt hier kosten voor in rekening met terugwerkende kracht.

Uw gecontracteerd vermogen kunt u verhogen of verlagen. Hier zijn wel voorwaarden aan verbonden die u kunt opvragen bij uw netbeheerder. Als u verwacht dat u meer vermogen verbruikt dan contractueel is vastgelegd is verhogen verstandig. Als u verwacht minder te verbruiken, kunt u een verzoek tot verlaging indienen bij uw netbeheerder. VanHelder adviseert u hierin pro-actief.

Bereken wat u kan besparen

Binnen 1 minuut een vrijblijvende offerte voor uw bedrijf.

Bereken

Neem gerust contact met ons op.

We staan 24 uur per dag, 7 dagen in de week voor u klaar.

Direct contact opnemen