Slimme ondernemers laden slim en simpel

VanHelder® gelooft in een CO2 neutraal energiesysteem. Ben je een ondernemer die duurzaamheid belangrijk vindt en tegelijkertijd toekomstgericht kijkt? Verduurzaam dan ook verder op het gebied van mobiliteit. VanHelder® denkt hierbij graag met je mee. Zo hebben wij een simpele en eenvoudige oplossing voor laadinfrastructuur voor op de zaak (of thuis).

VanHelder® neemt het werk uit handen

 1. Koop een laadpaal bij VanHelder® en wij regelen de installatie.
 2. Neem de elektra af bij VanHelder® en betaal een scherp variabel of vast tarief. Dit kan vervolgens ook doorberekend worden aan uw werknemers of naar klanten.
 3. Onze partner Blue Current voert de monitoring en afhandeling van transacties uit.
 4. Je bespaart tijd en kunt zich daarom meer focussen op het ondernemen.

Meer weten?

Vul hier je contactgegevens in voor een offerte of bel ons direct op 020-2050485. Je kan ook meer lezen over laadpalen op ons blog.

Elektrisch rijden

Momenteel rijden er ruim 205.000 elektrische voertuigen (hierna: EV’s) rond in Nederland. Ongeveer 100.000 auto’s hiervan zijn hybride. In de komende vijf jaar zal het aantal EV’s stijgen tot minimaal1 miljoen. Vanaf 2030 mogen er alleen nog maar 100% EV’s worden verkocht.

Om de auto’s te kunnen opladen is een laadpaal noodzakelijk. De afgelopen periode liep de aanschaf van de EV’s ongeveer gelijk met de aanschaf van de palen. Deze trend zal zich blijven voortzetten.

Bedrijven komen niet meer om de EV’s heen en zullen moeten bekijken hoe ze hun wagenparken elektrisch gaan maken. Daarbij zal opzoek gegaan worden naar een totaaloplossing op het gebied van e-mobility, laadpalen op de zaak en thuis, slimme laadoplossingen en energiemanagement. Daarnaast is er per 2020 een nieuwe richtlijn “energieprestatie van gebouwen” ingegaan die inhoudt dat voor nieuwe en gerenoveerde gebouwen geldt dat er per 10 parkeerplekken 1 laadpaal aanwezig en geïnstalleerd dient te zijn.

Hoe snel kan ik laden?

De laadsnelheid is van drie dingen afhankelijk:

 • Wat de auto aankan (afhankelijk van de lader);
 • Het laadpunt; en
 • De installatie, wat kan er maximaal en wat is er beschikbaar.

Er zijn vier verschillende laadeenheden:

 • 1 fase 16A = 3,7 kW 13 km/h
 • 1 fase 32A = 7,4 kW 26 km/h
 • 3 fase 16A = 11 kW 50 km/h
 • 3 fase 24A = 16,5 kW 83 km/h

Slim laden (Smart charging)

Het voorkomen van overbelasting tijdens het laden is erg belangrijk, een slimme laadoplossing is daarom van belang. Dit voorkomt dat een energie aansluiting vergroot moet worden en dat zorgt voor een kostenbesparing.

Basic smart charging (Load balancing)

De maximale stroomcapaciteit kan realtime verdeeld worden over meerdere laadpunten. Dit kan standaard zonder extra hardware of kosten. Voorbeeld: er is maximaal 32A beschikbaar voor 2 laadpunten. Als er één auto aan het laden is kan deze het volledige vermogen krijgen. Als er een tweede auto bijkomt, dan wordt het vermogen verdeeld.

Dynamic smart charging

Indien er snel geladen moet worden, wil je overbelasti ng van de aansluiting voorkomen. Dat kan met onze intelligente module ‘dynamic smart charging’. De voordelen? Optimaal laden zonder de netwerkaansluiting te verzwaren. De beschikbare stroomcapaciteit wordt real-time optimaal verdeeld over het pand en het laadpunt en voorkomt overbelasting van de aansluiting. Hoe werkt dat?

Zelf uw energiebron kiezen?

In de webshop van VanHelder kunt u zelf Garanties van Oorsprong (GVO’s) kopen.
U bepaalt zelf de herkomst van de energie.

Vergroen uw stroom

Neem gerust contact met ons op.

We staan 24 uur per dag, 7 dagen in de week voor u klaar.