Tarieven VanHelder®

Zakelijk voordeel

Wilt u ook profiteren van gunstige zakelijke energietarieven in de huidige energiemarkt? We weten als geen ander dat je maandelijkse energielasten een flinke kostenpost kunnen opleveren. VanHelder® geeft je graag inzicht in het huidige verbruik en hoe we je als ondernemer met onze scherpe tarieven voor zakelijke energie kunnen helpen deze kosten te verminderen.

We zijn zelf ook ondernemers en houden onze kosten graag laag. Dit betekent concreet een klein team van specialisten, korte lijnen en geen hoge kosten voor gebouwen, personeel of dure systemen. Zo houden wij de energie betaalbaar voor u als zakelijke klant en betaalt u niet indirect mee aan dure reclames of immense afdelingen met personeel die vaak geen of beperkte kennis van zaken hebben. Dit uit zich bij VanHelder® in scherpe energietarieven waarmee we u basisproducten bieden die zorgen voor eenvoud en gemak. Onderstaande vaste prijs leveringstarieven zijn exclusief energiebelasting en BTW.


Wijziging Energiebelastingen

Vanuit de Nederlandse overheid worden er twee typen belasting voor het verbruik van energie opgelegd. De eerste de zogenaamde ODE, Opslag Duurzame Energie. Het tweede type belasting is de zogenaamde Energiebelasting. Beide typen belasting worden middels staffels verrekend over het verbruik van energie. De ODE belasting wordt door de overheid gebruikt om subsidies voor duurzame energie projecten te subsidiëren. In 2021 liggen deze kosten een stuk hoger dan voorgaande jaren. Benieuwd wat dit betekent voor je bedrijf? Gebruik onze handige calculator of lees onze blog.

Tariefstructuur

Uw kleinverbruik tarief is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder het type meter, profiel van de meter en uw regiocode. Naast de huidige tarieven is het mogelijk historische tarieven te bekijken en te vergelijken. Bekijk welke tarieven voor u van toepassing zijn door de complete tariefstructuur te raadplegen.

Neem gerust contact met ons op.

We staan 24 uur per dag, 7 dagen in de week voor u klaar.

Opbouw zakelijke energietarieven

Als zakelijke energieleverancier heeft VanHelder® met meerdere partijen te maken die invloed hebben op hoe onze zakelijke energietarieven zijn opgebouwd. We hebben deze partijen altijd nodig om u de noodzakelijke energie te kunnen leveren.

  • VanHelder® als energieleverancier, waarbij we uw energie direct inkopen op de energiemarkt.
  • Uw regionale netwerkbeheerder (bijvoorbeeld Liander of Enexis) die verantwoordelijk is voor transport van uw energie en uw energiemeter.
  • Voor grootzakelijke klanten een optioneel afzonderlijke meetdienst naar keuze.
  • De overheid, die de hoogte van de energiebelasting bepaalt en btw rekent over de door ons ingekochte energie.

De kosten voor de netwerkbeheerder en de overheid dragen we rechtstreeks af en rekenen we daarom één-op-één door. Zo is dit voor kleinverbruik aansluitingen in Nederland geregeld. De kosten die we maken bij het inkopen van energie ziet u terug in onze energietarieven. Doordat we onze eigen kosten zo laag kunnen houden hoeven we ook minder van de leveringskosten aan u als zakelijke klant door te berekenen. Zo profiteert u van de de scherpste energietarieven binnen de zakelijke markt.

Opbouw tarief VanHelder®

In onderstaande diagrammen ziet u hoe uw elektriciteitsprijs en gasprijs zijn opgebouwd.

Kostenoverzicht ElektriciteitKostenoverzicht Gas